STAGE/LEERWERKPLEKKEN

De LETS ruilwinkel heeft werk op allerlei niveau’s. Er is werk voor handige handen, maar ook voor administratie, samenwerken met elkaar, omgaan met deelnemers (klanten), de zaak netjes en schoon houden en dergelijke. Het werk is praktisch, veelzijdig en wordt uitgevoerd in en rond de winkel. De medewerkers werken intensief samen en de betrokkenheid ten aanzien van de winkel en de deelnemers is groot. Het is gewoon heel gezellig in de winkel.
Daardoor heeft de LETS ruilwinkel niet alleen leuk vrijwilligerswerk, maar ook goede leer-/werkplekken en stageplaatsen. Mensen kunnen (weer) wennen aan een werkritme, leren omgaan met afspraken maken en samenwerken met collega’s en deelnemers van de winkel. Op deze manier doen zij veel werkervaring op. De LETS ruilwinkel biedt verschillende mogelijkheden: vrijwilligers, mensen in opleidingssituaties en reïntegratie trajecten of vanuit de hulpverlening kunnen bij ons één of meer stappen zetten in hun persoonlijke ontwikkeling.
In het geval van maatschappelijke stages maakt de jeugd kennis met vrijwilligerswerk en de maatschappij. Zij leren hoe het is om te werken, zich aan werkafspraken te houden en om te gaan met generatie- en cultuurverschillen.
Het is leuk om te zien dat jongeren bij het voltooien van hun stage-uren in de LETS ruilwinkel het vaak jammer vinden dat het erop zit.

DEEL DEZE PAGINA