Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Youtube E-mail
 
 

Nieuws

Afbeelding van Zomersluiting van 13 juli t/m 19 augustus
Zomersluiting van 13 juli t/m 19 augustus
10 juli 2018
Afbeelding van Openingstijden en inname
Openingstijden en inname
18 september 2017
Afbeelding van Tips Diensten/Klussenruil
Tips Diensten/Klussenruil
1 september 2017
 
 
 
1 september 2017

Vrijwilligerswerk, leerwerkplekken en stages

Er zijn bij de winkel altijd allerlei werkzaamheden te doen, maar er is ook ruimte voor persoonlijke groei.
 
De LETS ruilwinkel heeft werk op allerlei niveau's. Er is werk voor handige handen, maar ook voor administratie, samenwerken met elkaar, omgaan met deelnemers (klanten), de zaak netjes en schoon houden en dergelijke. Het werk is praktisch, veelzijdig en wordt uitgevoerd in en rond de winkel. De medewerkers werken intensief samen en de betrokkenheid ten aanzien van de winkel en de deelnemers is groot. Het is gewoon heel gezellig in de winkel.
Daardoor heeft de LETS ruilwinkel niet alleen leuk vrijwilligerswerk, maar ook goede leer-/werkplekken en stageplaatsen. Mensen kunnen (weer) wennen aan een werkritme, leren omgaan met afspraken maken en samenwerken met collega's en deelnemers van de winkel. Op deze manier doen zij veel werkervaring op. De LETS ruilwinkel biedt verschillende mogelijkheden: vrijwilligers, mensen in opleidingssituaties en reïntegratie trajecten of vanuit de hulpverlening kunnen bij ons één of meer stappen zetten in hun persoonlijke ontwikkeling.  
In het geval van maatschappelijke stages maakt de jeugd kennis met vrijwilligerswerk en de maatschappij. Zij leren hoe het is om te werken, zich aan werkafspraken te houden en om te gaan met generatie- en cultuurverschillen.
Het is leuk om te zien dat jongeren bij het voltooien van hun stage-uren in de LETS ruilwinkel het vaak jammer vinden dat het erop zit.
 

Deel deze pagina

 
 
Sitemap Login © LETS Dordrecht 2018