Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op Youtube E-mail
 
 
 
 

Vrijwilligerswerk bij de LETS ruilwinkel

Waarom het leuk werken is bij de LETS ruilwinkel
 
Vrijwilligersteam van de LETS ruilwinkel
Vrijwilligersteam van de LETS ruilwinkel

De LETS ruilwinkel is een vrijwilligersproject. Dit wil zeggen dat de winkel voor het ruilen van goederen wordt gedraaid en bestuurd door vrijwilligers uit de wijk. Door de aard van de winkel zijn inname en uitgifte van goederen zaken die veel aandacht vragen van de vrijwilligers. Dit betekent dat er minimaal vijf à zes vrijwilligers voor u klaarstaan als de winkel open is. Twee vrijwilligers staan bij de inname balie, twee vrijwilligers draaien de uitgifte, weer anderen zorgen voor opruimen, schoonmaken en administratie van de winkel. Er zijn dus taken in de winkel, maar ook bij de organisatie van activiteiten, het voeren van PR en reclame, het meedoen met evenementen in de wijk en in het bestuur. Informatie over vrijwilligerstaken en functies waarvoor wij mensen zoeken kunt u vinden onder het kopje vacatures op deze website of op www.vrijwilligershuisdrechtsteden.nl. .


Sannie is elke dag blij in de LETS ruilwinkel
Wie kent haar niet? Onze onvolprezen, super gemotiveerde, bijna altijd glimlachende en voor iedereen klaarstaande winkelmoeder? Sannie van der Net. Bijna altijd glimlachend? Ja, want soms moet zij ook wel eens zeggen waar het op staat en zo hoort het ook. Zij is al bijna drie jaar verbonden met de LETS ruilwinkel. Sannie-het-kannie? bestaat bij haar niet, hoor. Zij weet altijd wel een oplossing te vinden voor een probleem. Hoe is het allemaal begonnen in de winkel? 'Mijn vriendin Gabriëlle en ik zijn begonnen met folders verspreiden over het idee van een ruilwinkel. Wij wilden mensen in de buurt warm maken voor dit project.

Het is leuk en gezellig zoeken naar mooie dingen in de LETS ruilwinkel
Het is leuk en gezellig zoeken naar mooie dingen in de LETS ruilwinkel
Sannie van der Net
Sannie van der Net
Zelf vind ik alles leuk om te doen in de winkel, omdat je ook altijd met mensen omgaat. Een goede samenwerking vind ik het belangrijkst. Dat is door de jaren heen steeds beter geworden. Wij proberen het in de winkel altijd zo netjes mogelijk te houden en collega's verder te motiveren als dat nodig is. Het doel van de LETS ruilwinkel is bereikt maar er blijven altijd nieuwe uitdagingen.'

Er wordt steeds meer aandacht besteed aan dienstenruil. Daarnaast heeft de winkel zeker een sociale functie. 'In de praktijk zien wij dat oude mensen ook graag in de winkel komen. Het is voor hen vaak een uitje, zij nemen plaats aan de koffietafel en vertellen wat zij die dag hebben meegemaakt. Dat schept een band.
Elke dag stap ik op mijn ?scootje? en denk: ?Ha, ik ga weer naar de winkel! Prachtig toch?',' aldus onze? leading lady?Dat vinden wij ook. Daarom geven wij allemaal om ?la mamma Sannie?Zij mag nooit meer weg, als zij dat maar weet.

Interviews : Karel Buijse

 

Deel deze pagina

 
 
Sitemap Login © LETS Dordrecht 2018