Chemie tussen LETS Ruilwinkel en ChemoursOp de beursvloer van Stichting MBO (Maatschappelijk Betrokken Ondernemen) van 12 november jongstleden ontmoetten ze elkaar en kwam het tot een deal. De LETS Ruilwinkel had dringend behoefte aan computers en een goed werkend netwerk in de winkel. Chemours staat positief tegenover de gedachten achter de Ruilwinkel en dus spraken het bedrijf en de vrijwilligersorganisatie af dit samen te gaan oppakken. Op woensdag 13 februari was het dan zover en ging het gebeuren. De ICT medewerkers, Richard en Martin, van Chemours togen naar de Ruilwinkel met hun hard- en software en uiteraard hun kennis.

Geen lid

‘Vandaag maken we een uitzondering, want normaal gesproken word je lid van de winkel om te kunnen ruilen en spullen te kunnen brengen en halen. Dat is nu niet nodig! We zijn hier als LETS Ruilwinkel organisatie ontzettend mee geholpen en dus heel blij mee.’ Aldus Frank Horemans, coördinator van de winkel. De medewerkers van Chemours liepen op de beursvloer warm voor de ideeën van LETS Ruilwinkel over duurzaamheid, vermindering van de afvalberg en het belang van verbindingen op buurtniveau.

Richard Kroon (Chemours) en Kees Wijnmalen (LETS Ruilwinkel) bezegelen de deal

Waarom LETS Ruilwinkel

Martin Ruis van Chemours: ‘Als onderneming valt ons vooral op dat mensen in uiteenlopende omstandigheden zo betrokken en bevlogen een winkel runnen met zijn allen en hier heel veel plezier aan beleven. Dit is niet alleen voor hen leuk maar levert ook nog eens een hele zinvolle bijdrage aan de Dordtse samenleving. De winkel is naast de handel die plaatsvindt ook nog eens een leuke ontmoetingsplek en een ideale plek voor inburgerende vrijwilligers om hun taal te oefenen en gebruiken in de praktijk. Kortom, een prachtig project wat een beetje hulp van ons bedrijf prima kan gebruiken.’

Eén reactie op “Chemie tussen LETS Ruilwinkel en Chemours”

  1. Mariska Wagner schreef:

    Top!
    Weer een match ingevuld!
    Dat doet ons als organisatie van de Beursvloer heel veel plezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DEEL DEZE PAGINA